• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Unutulmayanlar

 

 


 UNUTULMAYANLAR
Köyümüz'e  ve köy halkına geldiği görevlerde hizmet etmiş büyüklerimizin özğeçmişlerini yaptıkları hizmetleri anlatacagız.

 
       KRİTERLERİMİZ
1. Bu vatan için canını veren şehit ve gazilerimiz.

2. Yüksek öğrenim görmüş örnek insan olacak.

3. Bulunmuş olduğu görevde köyümüze ve köylümüze hizmet etmiş olacak.

4. Bu konularda köy halkının onayını almış olacak.

           UNUTULMAYANLAR
1.Davut Doğan  polis memuru  (şehit)

2. Hüseyin Özbay (merhum milletvekili)

3. Ali Karaca (merhum çiftci)

4. Fehmi Çaycı (Muhtar)

5. Galip Taşdemir (müşteşar yrd)

6. Satılmış Kavuncuoğlu (eskişehir şeker fabrikası müdürü emekli)

7. Rıfat Karaca (hava albay emekli)

8. Hamdi Şeker (Astsubay emekli)

9. Selim Deniz (ziraat mühendisi emekli)

10. Satılmış Şirin (fen memuru emekli)

11. Mevlüt Aydın (merhum emekli öğretmen)

12.Beşir Şeker (bankacı)

13.Erol Karaca (öğretmen yönetici)

14.Ahmet Yağcı (öğretmen)

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


 Hamdi Şeker Astsubay(emekli)

1949 yılında Ayrancı köyünde doğdum. 1965 yılında Konya Astsubay Okuluna girdim.1968 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla
3 yıl Erzurum,
4 yıl Şereflikoçhisar,
9 yıl İstanbul,
3 yıl ağrı,
5 yıl Keşan,
5 yıl Ankara olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli kademelerde görev yaptım.1997 yılında en son görev yaptığım Ankara Genel Kurmay Başkanlığından emekli oldum. Halen Ankarada ikamet etmekteyim.



----------------------------------------------------


         DAVUT DOĞAN      
                 
    1970 yılında ayrancı köyünde dünya geldi kenan ve hayriye ciftinin ikinci çocuklarıdır. Davut ayrancı köyünde doğup büyümüş ve ilk okulu ayrancı köyünde tamamlamıştır. O zamanki adı ile orta okulu  suluova'da bitirmiştir. Lise tahsilini amasya ticaret meslek lisesini okumuştur.
    Daha sonra davut askerlik ve askerlik sonrası uzman cavuşluk sınavına girmiş ve askeriye'de uazman cavuş olarak dört  yıl bu göreve devam etmiştir. 1996/2000 yılları arasında bu görevde kaldığı süre içerisinde'de hizmeti güney doğuda geçmiştir.
    Batıya tayin olduktan sonra kurum degiştirerek cok sevdiği polis mesleğini seçmiştir. Davut polis olarak ilk görev yeri tokat emniyet müdürlüğü cevik kuvvet şube müdürlüğüdür.Beş yıl burda görev yaptıktan sonra ordu emniyet müdürlüğü emrine atandı ordu'da panzer şöförü olarak görevine devam etmiştir.
    Daha sonra trafik şubeye atanmıştır. Görev yaptığı ordu emniyet müdürlüğünde calışırken görevi başında elim bir trafik kazası sonucunda şehit olmuştur. 
          
     Davut kardeşimiz evli ve iki çocuk babasıydı. Kardeşimiz ayrancı köyüne unutulmuyanlar arasına adına birinci sıraya yazdırmıştır.
     Davut gelişen teknolojiyi takip ederek köyümüz halkını görsel olarak bir araya gelmesi zorken kardeşimiz sanal ortam da herkesi bir araya getirdi, ve bir çok dostluklar onun sayesinde kuruldu  yaşasaydı daha güzel şeyler yapacağından emindim.
     Allahteala (CC) onu bizden daha cok seviyormuşki onu genç yaşda aramızdan aldı açtığın yolda senin adını yaşatacağız mekanın cennet olsun rahat uyu davut ruhun şad olsun.

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((


               

                GALİP TAŞDEMİR                                      
        10.02.1952 tarihinde Ayrancı Köyü’nde doğdum. Köyümüze ilkokulun yapıldığı yıl olan 1957 yılında ilkokula başladım. 1962 yılında İlkokuldan mezun olup, aynı yıl Amasya Lisesi orta bölümüne kayıt yaptırdım. 
        Orta ve Liseyi Amasya Lisesinde okuyarak 1968 yılında Liseden mezun oldum. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine kaydolup, 1972 yılında mezun oldum.         Üniversite mezuniyet sonrası Nisan 1973 tarihinde Şekerbank Cağaloğlu Şubesinde çalışma hayatına başladım. Şekerbank’ta çalıştığım sırada 1974 yılı Ocak ayında evlendim. 13 ay Şekerbank’ta çalıştıktan sonra Merkez Bankası’nın açtığı sınavı kazanarak 1974 yılı Mayıs ayından itibaren İstanbul Kambiyo Şubesinde çalışmaya başladım. 
         İki buçuk yıl Merkez bankasında çalıştıktan sonra 1976 yılı Aralık ayında Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak Hesap Uzman Yardımcılığına, üç yıllık yardımcılık sonrası yeterlik sınavını da kazanarak  Mart 1980 tarihinde Hesap Uzmanlığına atandım.
        1984 yılında Katma Değer Vergisi Kanunu tasarısının hazırlanması, kanunlaşması, ilk tebliğlerinin hazırlanması ve mükelleflere tanıtılmasına etkin katkılar sağladım. 
         İnceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere 1985 yılında bir yıllığına geçici görevle İngiltere’ye gönderildim. İngiltere’ de bulunduğum sürede İngiliz Katma Değer Vergisi konusunda araştırmalar yaptım.  
         İngiltere’den döndükten yaklaşık bir yıl sonra 1987 yılı Mayıs ayında Baş Hesap Uzmanlığına, Haziran 1987 de ise Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandım.
  


          14.01.1988 yılında oğlum Kerem dünyaya geldi.  
         1992  yılı Aralık ayında Genel Müdür Yardımcılığına atandım. Genel Müdür Yardımcısı iken  Eylül 1995 tarihinde Köln Başkonsolosluğu Maliye Ataşeliği görevine, üç yıllık Ataşelik görevinden sonra Kasım 1998 tarihinde tekrar Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanlığına atandım. 
        İki yıl tekrar Baş Hesap Uzmanlığı yaptıktan sonra 2000 yılı Ekim ayında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne atandım.  
        Avrupa’nın en büyük otomasyon projesi olan Saymanlık Otomosyon Projesinin (say2000i) ihalesinden,  iletişim alt yapısı ile saymanlıklardaki teknik alt yapı kurulumlarının tamamlanması, personelin eğitimi, sistemin sorunsuz olarak çalıştırılması ve devlet hesaplarının say2000i sisteminden alınması Genel Müdürlüğüm sırasında gerçekleştirilmiştir.
          Bu proje ile Ülkemizde mevcut yaklaşık 1700 saymanlığın tamamı bilgisayarla donatılmış, yaklaşık 17.000 personel bilgisayarla ve internetle tanışmıştır.
         Ayrıca 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’nun tasarı çalışması, kanunlaşma aşaması, mahalli idareler dahil tüm kamu kurumları personelinin eğitilmesi ve yönetmeliklerin hazırlanmasına Genel Müdürlüğüm döneminde etkin katkılar sağlanmıştır.  
           Üç yılı aşan bir süre Genel Müdürlük görevinden sonra 2004 yılı Ocak ayında Müsteşar Yardımcılığına,  Eylül 2004 tarihinde ise Berlin Başkonsolosluğu Maliye Ataşeliğine atandım. Bu görevim sırasında Oğlum Kerem’ de Berlin Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümüne kaydoldu. 


          Üç yıllık Ataşelik görevimi tamamlayarak Türkiye’ye döndüm. Oğlum Kerem öğrenimini tamamlamak üzere Berlin’de kaldı. Ekim 2007 tarihinde Maliye Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atandım. 15 Ekim 2008 tarihinde kendi isteğimle emekli oldum. Halen Yeminli Mali Müşavirlik yapmaktayım. İngilizce ve az seviyede Almanca bilmekteyim. Evli ve bir çocukluyum.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&




     SATILMIŞ KAVUNCUOĞLU
         1950 Ayrancı köyü doğumlu olan Satılmış Kavuncuoğlu Hacı İsmail ve Hacı Fatma Kavuncuoğlu'nun ikinci cocuğudur.
İlk okul tahsilini Ayrancı köyünde okur. Köyümüzdeki ilkokulun ilk mezunlarındandır. Orta okulu eğitimini Amasya da tamamlar ve mezun olduğu yıl Amasya Ticraret lisesine kaydını yaptırır. 
        Satılmış Kavuncuoğlu başarılı ve calışkanlığı ile hem orta okulda hem lisede başarısı ile dikkatleri üzerine ceker. Lise'de ve Orta okulda tüm okul içerisindeki sosyal faaliyetlere katılmıştır.Tiyatroda rol almış, Şiir okumuş ve seyahatlara katılmıştır yani kısaca hem aktif hem'de sosyal yanı güçlü bir ögrencilik hayatı olmuştur.


1987 yılında eşi ve cocukları ile ankara şeker fabrikası lojmanlarında


         Üniversiteyi o zamanki adı adana iktisadi ve ticari ilimler akademisi olan. Günümüzde ise Çukurova üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesinin olan akademinin işletme bölümünde okumuştur. 
        O yıllarda üniversiteye devam zorunluluğu yoktur. Üniversiteyi kazandığı yıl Amasya Şeker fabrikasında da muhasebe elemanı olarak iş e başlamıştır. 
         Yıl 1975 dir Kavuncuoğlu hem okumuş hem calışmıştır. Hem aile bütcesine katkı'da bulunmuş hem okul harclığını kazamıştır. Üniversite yılları böyle geçmiş ve okulu dört yıl hem iş hem okul arasında bitirir mezun olduğu yıl yedek subay olarak askere cağrılır. Polatlı'da acemi birliğini tamamlar ve Osmaniye topcu taburu'na asteğmen olarak atanır.


satılmış kavuncuoğlu osmaniyedeki taburunda
    
    
         Başarılı askerlik döneminden sonra terhis olur ve Amasya Şeker fabrikasın'da bıraktığı görevine geri döner. Askerlik öncesi bıraktığı yerden devam eder. Fakat bu sefer farklıdır. Hem üniversite mezunu hem askerlik bitmiş tabiri caiz ise tığ gibi genc ve calışıp hem ülkesine hem ailesine hemde cevresine faydalı olmak istiyen donanımlı muhasebe memuru var karşımızda ve bunun semeresinide kurum içerisinde en kısa zamanda almıya başlar.
         Şeker fabrikaları kendi bünyesinde yapmış olduğu terfi sınavlarını başarı ile tamamlıyor ve Şeker Fabrikalarında sırası ile şu görevlerde bulunuyor.
Amasya Şeker fabrikası levazım şefliği 1981-1983 
Ankara Şeker fabrikası muhasebe şefliği 1983-1984
Yine Ankara Şeker fabrikasında 1984-1988 yılları arasında muhasebe ve ticari işler uzman yardımcılığı görevinde bulunmuştur.
1988 yılının Ağustos ayında yine Şeker fabrikaları bünyesinde kalarak Afyon Makine fabrikasına muhasebe ve ticari işler uzmanı olarak tayin olmuştur. 


Satılmış kavuncuoğlu eşi Nahide, oğlu Murat Günhan, gelini Arzu, kızı Gülsu ve torunu Ömer Bulut ile      
       

        1993 yılında fabrika müdür yardımcılığına yükselmiştir.
Sırası ile Afyon,
Kastamonu,
Erçiş,
Eskişehir Şeker fabrikalarında görev yapar. 
        Şeker fabrikaları bünyesinde en yüksek mülki amirlik görevi olan fabrika müdürlüğüne 07/04/2008 günü Erciş şeker fabrikası fabrika müdürlüğü görevine atanmıştır.
       01.02.2010 Tarihinde ılgın şeker fabrikası fabrika müdürlüğü görevine atandı.
       24.07.2013 Tarihinde Eskişehir şeker fabrikası fabrika müdürlüğüne atanmıştır. Halen bu görevini sürdürmektedir. Tüm görevleri boyunca köyümüz halkına ve köyümüze elinden geldiğince yardım etmiştir. Bizler şeker fabrikasında calışıyor ve hayatımızı kazanıyorsak Satılmış Kavuncuoğlu'nun sayesindedir. ona teşekürlerimizi sunarız. İmkanlar dahilinde genclerimize iş imkanı sağladığı ve köyümüzden çıkmış bir aydın olduğu için unutulmuyanlar listesine girmiştir. 


eşi nahide hanımla nişan resimleri
    
       Satılmış kavuncuoğlu 1980 yılında yine Şeker fabrikasın'da calışan Nahide Erol ile hayatını paylaşır bu evlilikten ikitane cocukları olur. Murat Günhan ve Fatma Gülsu dur Murat Erzurum Atatürk üniversitesi mühendislik fakültesi gıda mühendisliğini bitirdi.  
       Şimdi Bursa'da Ülker firmasında sorumlu mühendis olarak calışmaktadır. Murat Günhan 2008 yılında hayatını öğretmen Arzu Öz ile birleştirdi. Murat ile Arzu'nun 03.10.2011 yılında erkek bebekleri dünya'ya adını dedesi Satılmış Kavuncuoğlu Ömer Bulut koydu adı ile yaşasın.


 eşi nahide oğlu murat gelini arzu ve kızı gülsu
    
         Murat 2008 ağustos ayında üniversite'de tanıştığı kız arkadaşı Arzu Öz ile dünya evine girmiştir. Arzu gelinimiz ise Aksaray Ihlara Vadisi Kasabasında Sınıf Öğretmenliği yapmaktadır.
        Kızımız Gülsu Anadolu üniversitesi !  Babası gibi iktisadi idari bilimler fakültesi işletme bölümünü bitirdi. Şimdi Eskişehir Şekerbank Taşbaşı şubesinde müşteri temsilcisi ve gişe yetkilisi olarak calışmaktadır.
      Ailesine ve kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.Ayrancı köyü ve ayrancılılar için elinden geleni yapacağından eminiz
         Daha fazla bilgi için  www.kavuncuoglu.tr.gg

--------------------------------------------------------------------


   
     EROL KARACA

      1958 Ayrancı Köyü doğumlu olan Erol Karaca köyümüzün köklü ailesinden gelmektedir. Veli ve Fadime Karaca'nın dört oğlundan en küçük olandır.
       İlkokulu Ayrancı Köyünde tamamladıktan sonra 1969/1970 öğretim yılında  o zamanki adı ile Suluova Ortaokuluna başlar. 1974/1975 öğretim yılı sonundan Suluova Lisesinden mezun olur. Mezun olduğu yıl üniversite sınavında Samsun Eğitim Enistüsü matematik öğretmenliğini kazanır.  
      30 / mayıs / 1980 yılında matematik öğretmeni olarak eğitim ordusuna bir nefer olarak katılır. Dile kolay yaklaşık 30 yıl bir fiil Türk cocuklarına hizmet etmektedir.
       Üniversiteden sonra askerlik ve ilk görev yeri Niğde Ortaköy İlçesi Balcı Kasabası Balcı Lisesidir. Güzel Yurdumuzun ceşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra buğün Suluova'nın köklü İlköğretimlerden  birisi olan Mehmet Bilgili İlköğretimde Müdürlük yapmaktadır.
       Meslek hayatını son 15 yılını yöneticilik yapan saygı değer hocamız görev yaptığı okulda yaptığı işlerle iz bırakmıştır. görev yaparken okulun eğitim kalitesini artırmak ve başarmıştır. Calıştığı okulların öğrencilerin ve öğretmenlerin daha rahat  kullanmalarını sağlamak amacı ile modern hayatın tüm imkanlarını sunmaya calışıyor.


        Saygı değer hocamız 2008 yılında sizlerin değerli oyları ile yılın eğitimcisi seçilmişti tebrikler.

        Erol Karaca evli ve üç cocuk babasıdır. En büyük olan kızı Sevinç evli, ikinci olan oğlu Metehan Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliğinde son sınıfta okumaktadır. Üç numara Sacide Suluova Kız Meslek Lisesi cocuk gelişimi bölümü 11. sınıfta okumaktadır.
      Hocamıza bundan sonraki hayatında ailesi ile mutlu ve umutlu hayırlı bir ömür diliyoruz 
                                                                HOŞCA KALINIZ


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^



        BEŞİR ŞEKER

     Namı diğer Çakır İsa'nın!  İsa ŞEKER'in en küçük çocuğudur. İlkokulu Ayrancı Köyü'nde ortaokulu Amasya'da, liseyi Amasya Ticaret Meslek Lisesi'nde okudu. 


       Lise yıllarında tanıştığı Köyümüz halkından olan Alişan Ayrancının torunu Arif ve Hürzat Çetin'in kızı Yasemin Şeker (Çetin) ile evlendi. Evliliğin ardından İstanbul'da Türkiye Halk Bankası'nda memur olarak göreve başladı.Belli bir süre sonra Suluova Halk Bankası Şubesi'ne tayin oldu. 
       Suluova Halk Bankası Şubesin'de  görevliyken güler yüzlü, sevecen tavırları ve ayrancılı olması hasebi ile köylümüze bankada kanunlar cercevesi dahilinde yapılması gereken tüm kolaylıkları göstermiş ve halkımıza şahıs bazında sayamıyacağımız kadar hizmetleri olmuştur. Ellerine ve bilgilerine teşşekkür ederiz.suluoav halk bankası şubesi kapanmasından sonra Göynücek ve Suluova Nüfus Müdürlüklerinde çalıştı.
        Şu an Amasya Nüfus Müdürlüğü'nde Şef olarak çalışmaktadır.memur hayatı boyunca alcak gönüllüğü ve mütevazi ile her zaman halk tarafından üstleri, astları tarafından her zaman takdir edilmiştir.Ayçin ve Doğaner adında iki çocuk babası olan Beşir Şeker kızı Ayçin şu an Taşova lisesinde edebiyat öğretmeni olarak calışmaktadır. Kızımız Ayçin 2010/2011 Öğretim yılı başında Amasya 12 Haziran lisesine atanmıştır. Oğlu Doğaner üniversite öğrencisidir her ikisine'de allah hayırlı ve uzun ömür versin
       Kendisine ve ailesini mutlu huzurlu uzun ömürler dileriz.

-----------------------------------------------



               AHMET  YAĞCI

          Köyümüz halkından Celal ve Zeynep yağcı'nın  oğulları  Ahmet YAĞCI  04,04,1959 Ayrancı Köyü doğumlu.İlk ve Orta öğretimini Merzifon Kara Mustafa Paşa İlkokulun'da tamamlamış.

AHMET YAĞCI; BABASI CELAL,ANNESİ ZEYNEP,ABİSİ ABDULLAH VE ABLASI MEVLÜDE İLE ORTA ÖĞRETİMDE OKUDUĞU YILLAR

          Liseyi yine Merzifon Lise'sinde okumuş ve üniversite sınavlarına girip Çorum eğitim Yüksekokulu'na yerleşmiş.Öğrenimine Çorum'da devam etmiş.
         Okulu bitirip öğretmenlık hayatına başlamış ve yurdumuzun  bir cok yöresinde kutsal meslek olan öğretmenliği başarı ile yapmıştır.

AHMET YAĞCI'NIN NİŞAN TÖRENİ 1984 YILI AYRANCI KÖYÜ

  
AHMET YAĞCI'NIN DÜĞÜN TÖRENİ 1986 AYRANCI KÖYÜ

          Ahmet Köyümüz halkından Kemal Denizin kızı Azime Deniz'le hayatını birleştirmiş ve bu evlilikten  dünya talısı Ayça ve Hürde Zeynep adlı iki kız cocukları dünya'ya gelmiştir. Her ikisinide allah ailesine bağışlasın.  
         Ahmet 25 yıllık görev hayatından sonra 2005 yılında emekli olmuştur. Köyümüzde bir ilki başarmış ve Köye dönerek  Ayrancı Köyü'nde hayvancılıkla uğraşıyor.
         Eşi  Azime Yağcı 18,06,1961 Ayrancı Köyü dogumlu olup ilköğretimini Ayrancı Köyü ilkokulunda,orta ve lise eğitimini Suluova'da tamamlamış.Amasya Köy Hizmetleri'nde işe baslamış ve 25 yıllık görev haytından sonra 2005 yılında emekli olmuştur.


AHMET VE SEVCAN CİFTİ'NİN BÜYÜK KIZLARI AYÇA 

         Kızları Ayça YAĞCI Selçuk Üniversitesi yerel yönetimler bölümünden mezun oldu. Hürde Zeynep YAĞCI Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi her ikisinede allah zihin açıklığı versin.

 
AHMET YAĞCI YILLAR ÖNCE GAYIN BABASI KEMAL DENİZ RAHMETLİ GAYIN VALİDESİ YETER DENİZ  GAYIN BİRADERİ EŞİ VE EŞİNİN AKRABALARI İLE BİRLİKTE CEKİLMİŞ BİR RESİM


  

AHMET YAĞCI AYRANCI KÖYÜNDE ABLASI MEVLÜDE PERVANE İLE BİRLİKTE

----------------------------------------------------------------------------------------

MEVLÜT AYDIN.

12.08.1951 tarihinde Artvin ili Ardanuç ilçesi Aydın köyünde doğdum. Çocukluğum Aydın köyü ve Ballı köylerinde geçti. Bir sonbahar günü rahmetli babamla birlikte evimizin önündeki harmanda sırık fasulyelerini temizlerken köyümüzün ilkokul müdürü elinde defterle geldi ..

Müdür Bey;

- ‘’ Ne yapıyorsun? ’’ diye sordu.

- ‘’ Fasulyeleri temizliyorum. ’’ dedim.

- ‘’ Okula gelmek ister misin? ’’ dedi.

- Sevinç ve heyecanla ’’çok isterim. ’’ dedim.

Gerisini rahmetli babamla hallettiler ve böylece Aydın köyünde eğitim hayatım başladı. İlk öğretmenim Eğitmen Adem Bey’di. Bir hafta sonra ‘’sen küçüksün’’ diye beni eve yolladılar. Çok ağladım. Babam Ardanuç ’’ta çalıştığı için bir hafta okula gidemedim. Babam köye geldiğinde tekrar okula gittik ve babamın hatırına kabul ettiler.

4. sınıfa kadar köyde okudum. Köyden Ardanuç ‘a taşındık. 4. Ve 5. Sınıfı Ardanuç’ta, Ortaokuluda Ardanuç’ta başarı ile tamamladım.

Yıl 1964 – O yıllarda en geçerli meslek öğretmenlikti. Bende Artvin gündüzlü Öğretmen Okulu ve yatılı Trabzon erkek Öğretmen Okulu sınavlarına girdim. İkisinide kazandım. Tercihim Trabzon oldu ve Trabzon Yatılı Erkek Öğretmen Okulunu 1966 – 1967 Öğretim yılında bitirdim. Yaşımı küçük yazdırdıklarından iki yıl görev alamadım. 1969 yılında Amasya – Taşova Altınlı köyüne tayin oldum. Okul yoktu. İlk defa ben açacaktım. Yolu yoktu. İçme suyu yoktu. Elektrik, telefon zaten yoktu.

Altınlı Köyü 1878 – 1879 Osmanlı – Rus savaşı ( 93 Harbi ) sırasında Batum’dan göç eden Gürcü vatandaşlarımızdı. Okulun açılmasını istemiyorlardı. Gürcüce konuşuyorlardı, dillerini anlamıyordum. Çok büyük zorluklarla okulu  27 öğrenci ile açtım. Burada beş yıl kaldım. Köye kerpiçten de olsa bir okul ve öğretmen lojmanı yapıp, yolu ve içme suyunu getirdik. Köylü ile can-ciğer dost olduk. Tayinim çıkınca hepimiz çok üzüldük.

1974 yılında Ayrancı’ya tayin oldum. Burada da eğitimde bir başıbozukluk, eğitime karşı isteksizlik vardı. Bu nedenle çok büyük zorluklarla karşılaştım. Yaptığımız ortak ve verimli çalışmalarla bu zorlukları da aştık. Bu çalışmalarda özellikle Rukiye YANIK ve Hamdı YANIK öğretmenlerimin çabalarını takdirle anıyorum. Okulun yanması geçirdiğimiz idari ve adli soruşturmalarda okulun yeniden yapılması sürecinde gösterdikleri azim ve çalışmalarına çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sonucu köyümüzden çok şükür bir çok öğrencimiz okudu ve meslek sahibi olarak göğsümüzü kabartmaktalar.

1981 yılında Merzifon’un Buğdaylı Mahallesi İlkokuluna tayin oldum. Burada üç yıl çalıştıktan sonra Merzifon Namık Kemal İlkokuluna tayin oldum. 1984 -1997 yılları arasında burada sınıf öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak görev yaptım ve 01.01.1997 tarihinde emekli oldum.

Köyümüzden rahmetli Celal YAĞCI’nın kızı Fidase AYDIN ( YAĞCI ) ile 18.10.1970 tarihinde evlendim. Metin, Esin, Esra isminde üç evladımız var. Metin;  Merzifon Anadolu Teknik Lisesi  Makine Bölüm öğretmeni, Esin;  Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi hemşiresi, Esra;  5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hemşiresi olarak hayatlarına devam etmekteler.

5 Haziran 2012 tarihinde geçirdiğim gırtlak ameliyatı nedeniyle ses tellerimi kaybettim. Ameliyat sonrası rutin kontrollerimle meşgulüm. Çok şükür başkaca bir sıkıntımız yok, sıhhatim iyi. Geçmiş günlerin acı-tatlı hatıraları ile avunuyorum.

Sevgi ve saygılarımla 

          

 

 



        

 

 

 

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam249
Toplam Ziyaret497811
Hava Durumu
Saat
Takvim
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339